Kreatív, készségfejlesztő építőjátékok gyerekeknek: így fejlesztheted a kicsit az építés élményével!


Kreatív, készségfejlesztő építőjátékok gyerekeknek: így fejlesztheted a kicsit az építés élményével!


Kreatív, készségfejlesztő építőjátékok gyerekeknek: így fejlesztheted a kicsit az építés élményével!

A kreatív, építő játékok a gyermekek számára nem csak jó szórakozást nyújtanak, de készségeiket is fejlesztik! Mutatjuk, miben segíthet egy házépítős játék, az építőkockák a gyerkeknek.


A gyermekek már egészen kicsi koruktól fogva szeretnek alkotni. Bár talán számodra a legkisebbek alkotása még nem értelmezhető, a kockák rakosgatása, az építés igenis nagyon fontos szerepet tölt be a készségek fejlődésében! Legyen szó akár LEGO-król, vagy komplex építő játékokról, mind nagyon hasznos a gyermekek fejlődésében – így ezeket a készségfejlesztő játékok kategóriába soroljuk, 

 

#1 A finommotorika fejlesztése

A tárgyak, kockák vagy építő elemek egymára rakosgatása ügyességet igényel. Ahhoz, hogy az aprócska kezek pontosan egymásba tudják illeszteni a darabkákat, a finommotorikus mozgást kell igénybe venniük, amely nagyon fontos fejlesztendő terület már kicsi kortól kezdve. 

 

#2 A vizuális érzékelés fejlesztése

Az építőjátékok gyerekeknek, amellett hogy kiváló szórakozást nyújtanak, segítenek a vizuális érzékelés fejlesztésében is. A kockák, formák rakosgatása közben a színek érzékelésének is fontos szerepe van (nem véletlen, hogy a legtöbb gyerekjáték, kockajáték színes darabokból áll), a formák egymáshoz való passzolása pedig a formalátást segíti elő. Gondoljunk csak a legkisebb gyerkőcök számára kapható “puzzle” játékokra, amelyeknél a cél, hogy a megfelelő formát a megfelelő lyukba dugja a kicsi!

 

#3 A szociális készségek

Építeni mindenki szeret. Kicsik, nagyok, lányok és fiúk is nagyon kedvelik az ilyen típusú játékokat, így a legtöbb esetben az óvodában vagy otthon a tesók körében is ezek körül a játékok körül gyűlnek össze a csemeték. Az osztozkodás, a csapatmunka és a közös építés pedig szuper megoldás a szociális készségek fejlesztéséhez! 

 

#4 A fantázia, a képzelőerő fejlesztése

A kreatív tevékenységek minden esetben kiváló lehetőséget nyújtanak a fantázia és a képzelőerő fejlesztéséhez. A gyermek elképzeli, hogy várat épít – és meg is valósítja azt. Ezt követően pedig jöhet a herceg és a hercegnő! A játék nem csupán öncélú, hiszen a gyermek az ilyen típusú “szerepjátékokban” élheti ki az őt ért impulzusokat, amely segít feldolgozni az ingereket. 

címkék:

Kommentek


haz-epito.hu

haz-epito.hu

A haz-epito.hu Magyarország legújabb lakás építéssel, díszítéssel foglalkozó oldala, melyen a legjobb ötleteket olvashatod. Ami trend ma, az itt lesz holnap!

 

haz-epito.hu - Magyarország legújabb lakásdekorációs oldala

haz-epito.hu - Magyarország legújabb lakásdekorációs oldala

“Egy idő múltán minden ház tükrözi lakói személyiségét.”

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Klíma vásárlás: Mikor tegyük?

Mikor vegyük meg a klímát?

A klíma megvásárlásának időpontja nagyban befolyásolja a klíma árát is. De mikor tudunk kedvezményesen és gyorsan hozzájutni klímánkhoz? Segítünk!

A bababiztos otthon fontossága

Bababiztos otthon? 10 tippünk van rá!

A bababiztos otthon fontosságára szeretnénk felhívni cikkünkben a figyelmet, ugyanis a legtöbb otthoni baleset megelőzhető! A kisgyermek számára a legbiztonságosabb hely az otthona lehet, amit a gondos szülőknek kell megteremteniük! Ennek érdekében cikkünkben összegyűjtöttünk 10 tippet a bababiztos otthonhoz.

Gyereklámpa házilag

Gyereklámpa házilag

A saját kezű otthoni munka az egyik legjobb hobbi, melyet tudsz Te is a gyerekkel együtt csinálni. Amellett, hogy hasznos lesz a végeredmény, mind ketten jól fogtok szórakozni!

Design klímák

Lakásod klímával is lehet designos

A klímaberendezések esetében már nem csak a teljesítmény, de a küllem is fontos, így ma már ilyen klímák is elérhetők a piacon. Milyenek vannak? Mutatjuk!